Ik kom uit een Creatief gezin, Onze vader was een uitvinder en vernieuwer. Bij ons waren altijd ideeën om dingen te maken te proberen en te leren.
Onze moeder nam, ondanks haar drukke gezin, veel tijd om  in haar werkkamertje te zijn. Zij zat achter de naaimachine en zij kon in mijn herinnering alles maken.
Wij werden al jong meegenomen naar allerlei workshops en cursussen om onze creativiteit te ontplooien.
Wilde je iets maken van een mooie nieuwe lap stof dan spoorde ons moeder ons aan om er gewoon de schaar in te zetten. Als het ‘mislukt’ hebben we nieuwe poetslappen zei ze dan. Ik vergeet dat nooit meer en heeft mij geleerd om veel te proberen.
Ook werd allerlei materiaal al hergebruikt, de pitjes uit de meloen werden gewassen gedroogd gekleurd en er werden kettingen van gemaakt. Alles werd gebruikt kasten vol met materiaal, klaar om gebruikt te worden.

Ik was jong en woonde nog thuis toen mijn moeder stierf. Haar kleding en die kasten vol met materialen bleven lang onaangeroerd. Mijn vader wilde niet dat het opgeruimd werd: er zaten zoveel herinneringen aan. Toen het huis na jaren leeggemaakt moest worden is er “opgeruimd” en hebben we allemaal een doosje gekregen. Dit zal voor velen herkenbaar zijn.
Ikzelf had wat uitgezocht en heb dit weer bij mij in een kast gelegd. Daar kwam ik ze na jaren weer tegen en heb er een schilderij van gemaakt. Met veel plezier heb ik aan dit schilderij gewerkt met mijn moeder steeds in mijn gedachten. Het is een prachtige herinnering geworden: een eerbetoon aan mijn moeder. Ik kan er elke dag naar kijken. Het doet mij erg goed.
Het idee was geboren; wat zou het mooi zijn om herinneringskunst te maken. Samen met jouw of in opdracht.
Al je spullen die je met zorg en liefde bewaard hebt en waar je geen afstand van kunt doen Ordenen en kleine stukjes gebruiken voor een kunstwerk.
De ideeën zijn ontworpen naar eigen design en met de unieke persoonlijke materialen van jouw wordt het een exclusief werk.
Ik ben inmiddels veel levenservaring rijker en als Sociaal Pedagogisch Werker heb ik veel mensen mogen begeleiden bij creativiteit en gedurende het sterfproces. Ook heb ik veel mensen tot steun mogen zijn tijdens en na het sterven van hun dierbare.
Daarom wil ik er graag voor je zijn omdat ik weet dat met het maken van deze Herinnering er ruimte zal komen in je hart je hoofd en je huis en je weer wat lichter verder kunt.
Mijn verleden heeft mij gestimuleerd om voor mijzelf te beginnen. Creatief bezig zijn met mensen dat wil ik graag.
Ik heb mij daarom geschoold om jou professioneel te begeleiden en te coachen bij het maken van keuzes en kunstwerkjes.

Zo is “Bijjennemie” ontstaan. Creatief Herinneren en Creatieve Mindfulness.

Je bent van Harte Welkom.

Jennemie de Beer